Työnohjausta vuodesta 2014

 

Työnohjaus on vahvistamista!

Työhyvinvoinnin ja työssä suoriutumisen merkittävimpiä haasteita ovat työssä ja työympäristössä jaksaminen. Ammatillinen tuki vahvistaa yksilöä ja yhteisöä, parantaa työilmapiiriä ja vähentää sairauspoissaoloja.

Työnohjaus tarjoaa tilanteen, jossa pääsee ohjatusti jäsentämään työtään, työympäristössä tapahtuvia ilmiöitä ja omaa suhdettaan työhön ja muihin ihmisiin työpaikalla. 

Työnohjauksessani usein teemme valintaa sen välillä keskitymmekö kullakin tapaamiskerralla työn rakenteisiin ja systeemeihin, vuorovaikutukseen ja viestintään, omaan ammatilliseen identiteettiin vai asiakastyönohjaukseen. 

 

Suurin osa sairauspoissaoloista johtuu mielenterveyden häiriöistä, kuten stressistä, ahdistuneisuuhäiriöistä, uupumuksesta ja masennuksesta!

Ja näiden taustalla on osatekijänä usein työstressi. Tähän voidaan vaikuttaa merkittävästi työnohjauksella ja esimiesvalmennuksella. 

Kun työympäristö koetaan psykologisesti turvalliseksi, työ ja sen ohjeistukset ovat selkeitä, viestintä ja vuorovaikutus toimivat ja työmäärä on kohtuullinen, on psyykkinen kuormitus pienempi ja tämä näkyy sairauspoissaoloissa, sekä toimintakyvyssä.

Stressi on mielentila

Ja mielentila on yhteydessä siihen mitä ajattelemme, miten ajattelemme ja miten palaudumme. Tarkasteltaessa omia ajatuksia, löytyy usein merkittäviä stressiin vaikuttavia tekijöitä sekä oman mielen maisemasta, että toimintaympäristöstä.

Lisää ajatuksia Linkedinnissä ja facebookissa

https://www.linkedin.com/in/timo-jattu-0640447a

https://m.facebook.com/apokonconsulting/